header

El Pla o Procés de Bolònia és el nom que rep el procés que es va iniciar a partir de l’acord que el 1999 van signar 29 ministres de la Unió Europea en aquesta ciutat. Aquest procés Proposa la creació d’un Espai Europeu de l’Educació Superior (EEES) on convergeixin els diferents països i els seus sistemes universitaris en un sistema comparable de titulacions, on s’afavoreixi l’intercanvi de titulats i s’adapti el contingut dels estudis a les demandes socials.

El nou sistema universitari es basa en tres cicles –grau, màster i doctorat- i estableix un sistema internacional de crèdits (ECTS) on compten no només les hores de classe sinó també el treball que ha de realitzar l’alumne. El procés de Bolònia replanteja també el sistema de finançament universitari amb una reforma que consisteix en la diversificació dels fons de finançament, des de l’augment de taxes als alumnes fins al finançament mixt entre l’Estat i les inversions privades que el treball de cada universitat aconsegueixi atreure.

La implantació del nou sistema de forma imminent al curs 2010-2011 ha suscitat diferents reaccions entre plataformes d’alumnes, rectors, professorat i societat. És per això que hem volgut copsar l’opinió d’alguns dels membres de la comunitat educativa que conflueix a l’IMAS. (veure IMAS@la xarxa)

I tu, que en penses?

2 Respostes to “El Procés de Bolònia ja és aquí”

  1. Anna Maria escrigué:

    Jo estic esperant a veure què passa amb la introducció d’aquestes pressupmtes millores, especialment per a la gent que treballem i estudiem alhora. Molt em temo que després de tot això serà difícil… esperem que les beques vagin en consonància.

  2. Nines Campoy escrigué:

    Us informo que el proper dia 30 de novembre hi ha una jornada al Parc Taulí (Sabadell) sobre el Pla de Bolonya, que sembla interessant.

Deixa un comentari