header

Ja són dues les edicions de From fundamental research to Medical unmet needs que s’han portat a terme a l’edifici del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i que han reunit científics i grups de recerca de l’Hospital del Mar i l’IMIM i del Centre de Regulació Genòmica (CRG) amb representants de l’empresa farmacèutica per tal de trobar la forma més efectiva d’assolir aquest objectiu. Amb la decidida col.laboració del servei d’oncologia de l’Hospital del Mar i del programa de recerca en càncer de l’IMIM, el departament de Transferència de Tecnologia del CRG va organitzar la primera trobada i la segona el de col·laboracions científiques internacionals. També el van coordinar el servei d’Oncologia de l’Hospital del Mar i el Programa de Recerca en Càncer de l’IMIM.

Els participants, un cop detectades les àrees de sinèrgia, han trobat un espai on mirar de col·laborar en projectes d’investigació relacionats amb necessitats clíniques reals amb la perspectiva de la recerca científica d’alt nivell. Un exemple ja en marxa va ser l’acord signat entre Roche, l’Hospital del Mar i el CRG per investigar el càncer de mama triple negatiu per tal d’identificar noves dianes terapèutiques i biomarcadors sensibles a la quimioteràpia. La unió d’indústria biosanitària i investigadors clínics i científics, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans que en resulta, és un exemple de com el sector biomèdic pot ser un potent motor d’un nou model econòmic, generador de riquesa i dinamitzador del context econòmic actual.

Deixa un comentari